Netwerkbeheer
Informatie over netwerkbeheer.
Netwerkbeheer is in feite het beheer en de administratie van computernetwerken in hun geheel. De diensten die op dit gebied worden aangeboden, omvatten storingsbeheer, monitoring, configuratiebeheer, configuratiemonitoring en beveiligingsbeheer, ondersteuning van servers en switches, en netwerkbeveiligingsbeheer.
In principe zijn er vier netwerkprotocollen die gewoonlijk voor dit doel worden gebruikt, zoals ICMP, IP, TCP, en ICMPv6. Een pakketfilter onderschept en wijzigt verkeer voordat het naar de bestemming wordt gestuurd en analyseert vervolgens het pakket en verdeelt het op een geordende manier.
Netwerkbeveiliging is ook een van de belangrijkste diensten die door deze professionals worden geleverd. Het doel van beveiligingsbeheer is de gegevens te beveiligen, of deze zich nu binnen of buiten het bedrijf bevinden.
Er zijn veel bedreigingen voor de netwerkbeveiliging, zoals spamming, sabotage, veiligheidsaanvallen en hacking. Om zich tegen deze bedreigingen te beschermen, moet er effectieve software voor netwerkbeheer beschikbaar zijn, die systemen controleert op potentiële bedreigingen voor de veiligheid en helpt deze in te dammen voordat ze plaatsvinden.
Netwerkbeheersystemen helpen beheerders ook bij het leveren van kwaliteitsondersteuning en -service aan hun klanten. Deze diensten worden meestal aangeboden via e-mail, chat of telefoon. Netwerkmonitoring monitort activiteiten op het netwerk en rapporteert prestatiedetails aan een beheerder. Dit wordt bereikt door rapportage- en analyse-instrumenten en door waarschuwingssystemen. Sommige systemen bieden ook mogelijkheden voor monitoring in real time.
De meest voorkomende diensten die via netwerkbeheersystemen worden aangeboden, zijn toepassingsmonitoring, storingsbeheer, beveiligingsbeheer en bandbreedtebewaking.
Foutbeheer heeft betrekking op het opsporen en verhelpen van problemen die zich kunnen voordoen in de hardware, software of firmware van een systeem. Dit type beheer heeft betrekking op problemen die kunnen ontstaan door software- of firmwareproblemen. Vaak gebeurt dit door het gebruik van diagnostische tests en probleemoplossing.
Sommige soorten netwerkbeheer hebben betrekking op toepassingsmonitoring, dat wil zeggen het vermogen van een apparaat om software of hardware problemen te detecteren en deze problemen aan een beheerder te melden.
Beveiligingsbeheer heeft betrekking op het vermogen van een beheerder om een systeem te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. Dit wordt gewoonlijk gedaan door de installatie van firewall-bescherming op interne of externe servers. Sommige netwerken maken ook gebruik van netwerkbeveiliging om gevoelige gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.
Netwerkbeveiliging vereist een zekere mate van planning en coördinatie tussen netwerkbeheersoftware en systeembeheerders. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen legitieme toegang hebben tot netwerkbronnen, -systemen en -gegevens.
Info over netwerkbeheer
Kennisgeving over Netwerkbeheer
Wat weten we nog over netwerkbeheer.
Prestatiebeheer heeft betrekking op de identificatie, analyse en correctie van problemen met netwerkbronnen.
Prestatiebeheer omvat activiteiten als benchmarking, real-time monitoring, diagnose en voorkoming van storingen, prestatieverbetering, herconfiguratie van computernetwerkcomponenten en meer. Dit verbetert de algemene systeemprestaties en kan ook leiden tot kostenbesparingen.
Enkele voorbeelden van prestatie gerelateerde activiteiten zijn het controleren van gegevensuitbarstingen, het controleren van verkeersuitbarstingen en het omgaan met overbelasting. Netwerkbeheer zorgt voor een efficiënte en soepele werking van een computernetwerk door effectief gebruik te maken van bestaande en geplande hardware, software en andere netwerkbronnen.
Meer info over netwerkbeheer nu op fbw.be.
Tags
Automatische Netwerkbeheerder | Comfortdienst Anti Spyware | Comfortdienst Antivirus | Comfortdienst Night Shift | Comfortdiensten Netwerkbeheer | Ict Dienstenpakket | Ict Leverancier |